onsdag 2. januar 2013

Fisk - rett og slett!

2.januar - tilbake til realiteten.
Litt lei kjøt?
Er vel som regel slik for dei fleste når jula er over.
På den måten skal ikkje me klaga - her har me vore sjuk heile jula omtrent.
Likevel - så er det noko med fisk når jula er over.

Difor; dagens innlegg - fisk i folie.
Enkelt, kjapt, smakar godt (lite oppvask er jo og eit pluss!).
Porsjonspakkar!
Billeg! (særleg om du har tilgong til fisk sjølv).
Sunt og godt! :)

Du treng:
1 fiskefilet per pers. (her har eg brukt torsk som mannen har fiska!)
Grønsaker (ta det du har i kjøleskapet - det meste er eigna. Her har eg brukt gulrot, sukkererter, poteter, raud og orange paprika).
Litt smør
Evt. pesto/ rjome e.l.

Framgongsmåte:
Dersom fisken ikkje er ferdig filetert, må du gjere det. Pass på at mest mogleg av bein er vekke og skinnet skal av. Ha fisken i litt folie som du ligg i ei eldfast form. Skjer opp så mykje grønsaker som du vil ha og fordel dette på fisken. Ha på ein klatt smør og evt. litt pesto/rjome e.l.

Steik midt i omnen på 200 grader i 20-30 min (du må rett og slett følgja litt med på steiketida). Det går litt raskare dersom du t.d. vel å koka potetene ved sidan av.



Det var dagens sunne tips frå meg i 2013!

Ha ein fin dag!

~Solfrid~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar